Dodijeljene ISKRE za 2011 godinu

Dobitnici iskra2011 (85)

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Zetskom domu na Cetinju, u četvrtak, 8. decembra 2011.g. treću godinu za redom, dodijeljene su nagrade za filantropiju ISKRA.

Dobitnici nagrade Iskra 2011 su:

–          Nikola Koprivica, u kategoriji za individualni doprinos;

–          Coca Cola Hellenic – Crna Gora, za doprinos lokalnoj zajednici.

Pet specijalnih priznanja dobili su:

–          Alen Efović, specijalno priznanje za humanitarni rad;

–          Podgorička banka-Societe generale group AD Podgorica, specijalno priznanje za doprinos inkluzivnom obrazovanju u okviru kampanje „Govorimo o mogućnostima“;

–          AD “Plantaže” Podgorica, specijalno priznanje za korporativnu filantropiju;

–          Ahmet Kurmemaj, specijalno priznanje za humanist i pomoć djeci sa smetnjama u razvoju;

–          Pok. Milorad Andrije Perović, specijalno priznanje za životno djelo (posthumno).

Na ovogodišnji konkurs za dodjelu nagrade za filantropiju “Iskra 2011”, ukupno je pristiglo 54 nominacije, kojima je predloženo 5 privrednih društava (Podgorička banka Societe Generale Group, AD Plantaže, Coca Cola Hellenic – Crna Gora, Hotels Group Montenegro stars Budva i Hypo Alpe Adria banka AD Podgorica) i 9 pojedinaca ( pokojni Milorad Andrije Perović, Nikola Koprivica, Murat Julević (Njemačka), Alen Efović (Francuska), Slavko Milić, Slavko Mrdović (Švajcarska), Ahmet Kurmemaj (Njujork, SAD), Milan Miško Vuković (Njemačka), Vuka Golubović, kao  i učenici Druge osnovne škole u Budvi za akciju „Dijete – djetetu“).

Odbor se opredijelio da ove godine ne dodijeli nagradu za najbolji projekat na nacionalnom nivou. Razlozi su upravo sveobuhvatan značaj takvog priznanja i poruka koju šalje cijeloj zajednici, a naše društvo je obilježeno svakovrsnim potrebama bez čijeg zadovoljenja nema jednakih mogućnosti i pravde za sve. Ovogodišnje nominacije nijesu zadovoljile navedene kriterijume, te s toga nagrada u ovoj kategoriji nije dodijeljena.

Zahvalnicu Kraljevskom pozorištu “Zetski Dom”, koji je domaćin već treću godinu za redom dodjeli nagrade za filantropiju, uručila je predsjednica Upravnog odbora Fonda za aktivno građanstvo, doc. dr Biljana Maslovarić.

Nagradu “Iskra” dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo – FAKT u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore, Kancelarijom za održivi razvoj Vlade Crne Gore i Centrom za iseljenike Crne Gore.

Dobitnici nagrada i specijalnih priznanja (foto)

Atmosfera u Zetskom domu, 08.12.2011. (foto)

ISKRA 2011 video snimak

– govori (USKORO)

%d bloggers like this: