Cerovo d.o.o.

Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici

Cerovo d.o.o. je preduzeće registrovano 1991. godine u Baru i od tada bilježi kontinuiran razvoj. Osnovna djelatnost preduzeća je prodaja kompletnog asortimana gradjevinskog materijala za izvođenje grubih i završnih građevinskih radova, i danas zapošljava 55 radnika.

Cerovo je svojim filantropskim akcijama podržalo pojedince i organizacije iz različitih sfera društvenog djelovanja, ali i one pojedince kojima je pomoć bila neophodna radi rješavanja egzistencijalnih i zdravstvenih problema.

Podrškom vjerskim institucijama, daju svoj doprinos međuetničkom i međuvjerskom skladu, nastojeći da kroz pomoć svim vjerskim institucijama afirmišu staru barsku krilaticu „Pod Rumijom tri su vjere, koje neće da se dijele“. Kako se u Baru paralelno grade tri velika objekta svih triju velikih (monoteističkih) konfesija, smatrali su da je pomoć u izgradnji svih ovih objekata najbolji vid promocije kulturnog bogatstva različitosti koje treba da spaja ljude u Crnoj Gori, pa je Cerovo ove godine doniralo 13,000 eura u tu svrhu.

Pomoć Cerova je stigla do sportskih klubova, vrtića, škola, nevladinih organizacija. Osim toga,  radnici ovog preduzeća često učestvuju u akcijama čišćenja javnih površina i puteva, u blizini svojih poslovnih jedinica, a kao što se i očekuje od jednog društveno odgovornog preduzeća, zaposleni su učestovali i u čišćenju snijega prilikom ovogodišnjeg vanrednog stanja.