CRNOGORSKI TELEKOM

NAGRADA ZA DOPRINOS NA NACIONALNOM NIVOU

iskra2009 (15)

Odbor za dodjelu nagrade je odlučio da ovogodišnji dobitnik “Iskre” u kategoriji za najbolji projekat na nacionalnom nivou bude kompanija koja je projektom “Povećanje nivoa korišćenja interneta i informatičke pismenosti u Crnoj Gori” obuhvatila razne ciljne grupe, od učenika osnovnih škola do penzionera, od udruženja koje vode brigu o licima sa invaliditetom, do visokoškolskih institucija.

Projekat je zvanično počeo u novembru 2008 i predviđeno je da traje četiri godine, u vrijednosti od milion eura.

Ranije pokrenute akcije, kao što su besplatan ADSL za sve osnovne i srednje škole, za nevladine organizacije koje vode brigu o osobama sa invaliditetom i marginalizovane grupe, besplatan internet za najbolje učenike na državnom takmičenju u znanju, postaju sastavni dio ovog projekta.

Aktivnosti koje su otpočele prije godinu dana su usmjerene na dvije ciljne grupe: mladi (učenici osnovnih i srednjih škola) i stariji građani (penzioneri). Do sada je organizovano 41 internet radionica u 21 crnogorskoj opštini i obuhvaćeno je 162 osnovne i 46 srednjih škola u Crnoj Gori, kao i 300 crnogorskih penzionera koji su prošli besplatne kurseve interneta.

iskra2009 (12)

Nagradu je Danielu Sasu, predsjedniku UO Crnogorskog Telekoma uručio prof. dr Saša Popović, član Odbora za dodjelu ISKRE.