ELEKTROPRIVREDA CRNE GORE

SPECIJALNO PRIZNANJE ZA AKCIJU „SVI SMO POZVANI“ – AKCIJU KOJOM JE ELEKTROPRIVREDA CRNE GORE  OKUPILA VELIKI BROJ PARTNERA I RELEVANTNIH AKTERA U NAŠEM DRUŠTVU.

epcg

U okviru ove akcije, Elektroprivreda je uz podršku partnerskih kompanija obezbijedila sredstva za poboljšanje stambenih uslova tridesetak socijalno najugroženijih porodica u Crnoj Gori. Akcija je realizovana u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, a uz medijsku podršku javnog servisa RTCG.

Donatorsko veče održano je 17.decembra 2009. godine, uz direktan prenos na TVCG, i zahvaljujući ovoj akciji,  obezbijedjeno je oko 120 hiljada eura u novcu i potvrdama i dva stana za poboljšanje stambenih uslova socijalno najugroženijih porodica i osoba sa invaliditetom u više crnogorskih gradova (50,000 EUR je obezbijedila sama Elektroprivreda).  Pomoć za te namjene podijeljena je u Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju, Pljevljima, Žabljaku, Ulcinju, Sutomoru, Beranama, Tivtu, Rožajama, Plavu i Herceg Novom, a uz stručnu podršku i saradnju sa Centrima za socijalni rad.

Ove godine Elektroprivreda je opredijelila i 100,000 EUR za sanaciju šteta nastalih u poplavama u Cetinju, Nikšiću, Ulcinju i Podgorici, 6,000 EUR za adaptaciju prostora u Institutu za bolesti djece KCCG, kao i 3,000 EUR za podršku kampanju UNICEF-a „GOVORIMO O MOGUĆNOSTIMA“