AHMET KURMEMAJ

SPECIJALNO PRIZNANJE ZA HUMANOST I POMOĆ DJECI SA SMETNJAMA U RAZVOJU

iskra2011 (59)

Saša Kosović, predstavnik „The Kayla & Jenna Kurmemaj“ fondacije prima specijalno priznanje za humanost i pomoć djeci sa smetnjama u razvoju u ime Ahmeta Kurmemaja iz Njujorka.

G-din Ahmet Kurmemaj, iz Njujorka, rođeni je Baranin. Prilikom njegove posjete Crnoj Gori, aprila mjeseca ove godine, uručene su sledeće donacije:

  • 15. aprila je posjetio JU Zavod “Komanski most” – Podgorica i tom prilikom u ime Dječije fondacije „The Kayla & Jenna Kurmemaj“ ovoj ustanovi uručio kombi ,,renault traffic“. Vrijednost donacije je preko 20.000,00 eura.
  • Zatim je 16. aprila posjeto Dnevni centar “Tisa” i Dom starih u Bijelom Polju kojima je donirao vrijednu opremu za medicinsku ambulantu u iznosu od 15.000,00 eura.
  • Potom je donirao Centru za djecu i mlade “ Ljubović”, namještaj i opremu u vrijednosti od 18.000,00 eura.
  • Kurmemaj je sa donacijama stigao i u Nikšić. Tamošnjem Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju donirao je aparate za fizikalnu salu – endo laser i sonopuls u vrijednosti od preko 5.000 eura.

U pitanju su isključivo njegova sredstva koja je opredijelio za ovu godinu.

iskra2011 (62)

U nominaciji od strane g.dina Seada Hodžića, urednika Revije Fokus, stoji i da donacija zasigurno ima i više. Citiramo što je g.din Hodžić odgovorio na pitanje o procjeni ukupnog iznosa koji je opredijeljen (ili sakupljen): „Mislim da g.din Kurmemaj ne bi prihvatio da ga nominujem za priznanje, tako da sam izbjegao da ga kontaktiram i to pitanje postavim.”