COCA COLA HELLENIC CRNA GORA

NAGRADA ZA DOPRINOS LOKALNOJ ZAJEDNICI 

iskra2011 (78)

Anka Đurišić, NVO Staze iz Podgorice, uručuje Nagradu za lokalni doprinos

Podrška Coca-Cola Hellenic Crna Gora usmjerena je na najranjivije grupacije stanovništva i na rješavanje onih problema koji su u određenom momentu najizraženiji u društvu i zajednici. Pažljivom analizom, konsultacijama sa predstavnicima NVO sektora i institucijama sistema, kompanija osluškuje koji su to realni problemi i na koji način se može pomoći u njihovom rješavanju.

U skladu sa svojom opredijeljenošću društveno odgovorne kompanije, Coca-Cola Hellenic Crna Gora djeluje u različitim oblastima: podrška osjetljivim i ranjivim grupacijama stanovništva, zaštite životne sredine, zapošljavanje mladih, obezbjeđivanje boljih uslova za boravak djece u vrtićima i školama.

iskra2011 (82)

Od akcija izdvajamo:

•     „Dan dobre volje 2011“, koji je realizovan 15. oktobra: bilo je angažovano oko 80 volontera iz Coca-Cola Hellenic Kluba volontera i partnera, koji su svoje vrijeme izdvojili za uređenje prostorija nevladinog udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Staze“ iz PG. Osim toga, Coca-Cola Hellenic je u projekat pozvala i uključila još volontere predstavnika Ministarstva rada i socijalnog staranja, Glavnog grada, Američke privredne komore i medija, koji su zajedno pomogli u razmještanju opreme i radovima kao što su krečenje, farbanje, uređenje dvorišta i sađenje cvijeća. Na ovaj način za oko 40 djece iz Udruženja stvorili su ljepši ambijent za svakodnevni život i učenje. Akcija je obuhvatila i donaciju opreme za nove prostorije NVU „Staze“, kao i Beringerovog aparata za stimulaciju govora, sluha i motoričkih sposobnosti. Inače, Dan dobre volje je tradicionalna akcija koju COLA COLA sprovodi već godinama.

•    Na projektu „Coca-Cola Hellenic Green Day 2011“ bilo je angažovano oko 160 volontera iz kompanije Coca-Cola Hellenic, Agencije za zaštitu životne sredine, Udruženja Gorana Podgorica, JP Zelenilo i Centra za zaštitu i proučvanje ptica. Volonteri su pošumljavali pola hektara brda Gorica. Kompanija je osmislila i organizovala akciju s ciljem obnavljanja dijela izgorelog kompleksa.

Društveno odgovorno ponašanje ima za cilj i motivisanje drugih kompanija da sprovode slične akcije i daju doprinos razvoju društva. Stoga Coca-Cola Hellenic Crna Gora nastoji da u svakom projektu poveže što više partnera i pokaže svojim primjerom kako zajednička akcija može imati višestruke koristi za zajednicu.

iskra2011 (89)