PODGORIČKA BANKA SOCIETE GENERALE GROUP, AD PODGORICA

SPECIJALNO PRIZNANJE ZA DOPRINOS INKLUZIVNOM OBRAZOVANJU U OKVIRU KAMPANJE „GOVORIMO O MOGUĆNOSTIMA“

iskra2011 (49)

Slađana Radović, Podgorička banka Societe Generale Group AD Podgorica

Nagrada se dodjeljuje PODGORIČKOJ BANCI SOCIETE GENERALE GROUP, AD PODGORICA, koja je opredijelila Ministarstvu prosvjete i sporta 10.000 eura za opremanje redovnih škola opremom i didaktikom za rad sa djecom sa smetnjma i teškoćama u razvoju.

Ova donacija namijenjena je djeci koja su uključena u redovan sistem obrazovanja i vaspitanja u pet osnovnih škola u Podgorici, i podrazumijeva obezbjeđivanje 5 stimulativnih soba/igraonica, koje su opremljene tako da stimulišu cjelokupni razvoj djeteta i omogućavaju da kroz igru stupaju u još intenzivniju interakciju sa svojim vršnjacima. Radi se o sljedećim školama: »Štampar Makarije«; »Savo Pejanović«; »Radojica Perović« »Vladimir Nazor«; i  »21. maj«.

Zaposleni u Podgoričkoj banci su prilikom svake donacije tj. otvaranja stimulativne sobe u svakoj od škola, odvojili dio svoga radnog vremena tj. ostavili po strani svoje poslovne zadatke i otišli u svaku od škola da provedu vrijeme sa djecom u igri i učenju. Tako su u dvije škole organizovani sportski dani kada su se zaposleni banke takmičili sa učenicima u košarci, odnosno odbojci, u dvije škole je bio organizovan čas i konkurs crtanja djece i zaposlenih u banci nakon čega su djeci uručeni pokloni: kasice za štednju, blokovi, bojice za crtanje. U školi „21.maj“ je bilo organizovano i vajanje i ukrašavanje zajedničkih radova učenika i zaposlenih u banci, nakon čega su ti radovi izloženi na dječjoj aukciji u šoping centru Delta City.

iskra2011 (46)