BOŠNJAČKO UDRUŽENJE PLAVLJANA I GUSINJANA BEHAR, HOLANDIJA

NAGRADA ZA DOPRINOS DIJASPORE

behar (1)

Iako prisutna vec 12 godina, holandska dijaspora je jedna od najmladjih dijaspora iz Plava i Gusinja.

Obavjestenje Bosnjackog Udruzenja Plavljana i Gusinjana “BEHAR” povodom njihove registracije u Holandiji: “Molimo uzvisenog Allaha da ime naseg Bosnjackog Udruzenja Plavljana i Gusinjana “BEHAR” bude po dobru prepoznatljivo. Da njegov odbor sa svim svojim clanstvom proba da navrijeme prepozna i dobro i lose u nemu i oko njega te da radi na dobrobit svih. BUPiG “BEHAR” nije stvoreno samo za nas, vec za one koji ce doc poslije nas.

Bošnjačko udruženje BEHAR je bilo aktivno i kroz donacije opreme za nekoliko institucija i udruženja u Plavu: Dom zdravlja Plav, NVO – udruženje za djecu sa posebnim potrebama „HELP“, OŠ „Hajro Šahmanović“ – Plav, NVO „SOS telefon“ – za majku i djecu žrtve nasilja, Plav,

Samo Domu zdravlja Plav,  uručeno je oko 70.000 eura u kroz donaciju električnih kreveta, invalidski skuter motor, higijenski material..i sl..

behar (2)

Rijeci Predsjednika Dnevnog centra Lipa povodom donacije kombi vozila (OPEL VIVARO u vrijednosti 10000 evra) ovom udruzenju.

“Cijenjeni Plavljani i Gusinjani hoću javno da kažem da smo ponosni što imamo najbolju i najsložniju dijasporu koja gdje god bila nosi svoj zavičaj, svoje običaje i merhamet u srcu i duši, i to je dokazala bezbroj puta.

Ovom donacijom ste pomogli one kojima je pomoć najpreča, učinili ste da djeci i omladini sa smetnjama i teškoćama u razvoju prevoz koji im naša Ustanova omogućava bude topliji bezbjedniji i udobniji.”