MARIJANA BOJANIĆ

SPECIJALNO PRIZNANJE ZA MEDIJSKI DOPRINOS

marijana-bojanic (1)

Od osnivanja TV Vijesti, Marijana Bojanic je radila na razvijanju društveno-odgovornog poslovanja, podržavajući razne akcije koje su organizovale druge organizacije i preduzeća, ali i osmišljavala i organizovala akcije ove medijske kuće. Ovim je jedan medij, po prvi put u Crnoj Gori, ozbiljno otvorio temu njihovog aktivnog učešća u društveno-odgovornim akcijama. Iako televizija Vijesti postoji nepunih šest godina – pokrenuli su i podržali čitav niz važnih akcija za društvo i najugroženije kategorije stanovnistva.

Marijanin doprinos se ogleda u osmišljavanju, organizovanju i sprovođenju novih akcija, podršci svima onima koji organizuju akcije prepoznate kao društveno-korisne, volonterskom radu na više polja – posebno u ekologiji, zaštiti djece i mladih te ostalih ugroženih društvenih grupa.

marijana-bojanic (3)

Evo i neke od akcija:

  1. a) Projekat „Svi smo jedan tim“ tokom kojeg je obnovljen veliki broj košarkaških terena širom Crne Gore
  2. b) Promocija prevencije kancera kod žena – sa NVO FORS Montenegro i Zdrava Dona Montenegrina
  3. c) Akcija „Priključi se“, podijela hrane najugroženijim porodicama u Crnoj Gori sa NVO Banka hrane i Mercatorom.
  4. d) medijska podrška brojnim filantropskim akcijama, pojedincima, organizacijama i privatnim preduzetnicima koji se bave CSR projektima
  5. e) medijska podrška, u vidu medijske promocije, brojnim ekološkim projektima i projektima održivog razvoja
  6. f) osmišljavanje i realizacija emisije društveno-odgovornog karaktera o bezbjednosti djece u saobraćaju „Uspori – brže ćeš“ u saradnji sa nvo Alfa centar i Donator DOO
  7. e) osmišljavanje i realizacija emisije društveno-odgovornog karaktera o bezbjednosti djece na internetu „Surfuj pametno“ u saradnji sa Telenorom.

marijana-bojanic (2)