BISERA BISA MUSTAFIĆ

SPECIJALNO PRIZNANJE ZA HUMANOST I SOLIDARNOST

iskra2014 (23)

“Gospođa Bisera Bisa Mustafić je staropodgoričanka, koja je čitav svoj život posvetila onima kojima je pomoć prijeko potrebna. Zadnjih 15 godina, Bisa je inicijator prikupljanja garderobe i namirnica, higijenskih potrepština i starog namještaja među kolegama u kolektivu JP“Tržnice i pijace“, kako bi ovu pomoć uputila onima kojima je najpotrebnija. Najvažniji je njen senzibilitet za marginalizovane grupacije, kao što su djeca u dječjem domu „Mladost“ u Bijeloj, Dom starih u Risnu, Ustanova za odrasle na Komanskom mostu, i Centar za korisnike psiho-aktivnih supstanci Kakaricka gora.

Bisa humanitarne akcije inicira sama, a ostvaruje u saradnji sa svojim prijateljima i kolegama iz preduzeća ”Tržnice i pijace” kao i preko drugih vezanih preduzeća: „Komunalne usluge”, „Vodovod”, „Deponija”…. Evo nekih od akcija, koje je Bisa organizovala, ili učestvovala u njihovoj organizaciji:

  • Za pomoć Aldinu – Dadu Mujahodžiću (teško nastradalom prilikom skoka u Cijevnu 2004. god),  Bisa je uspjela za samo sat vremena da prikupi donaciju od pijačnih zakupaca na tadašnjem „Tuškom putu“ od 1,000 eura,
  • Organizacija humanitarnog koncerta i donatorske večeri za pomoć Aldinu,
  • Donacija hrane, igračaka i garderobe za dječji dom „Mladost“ u Bijeloj
  • Donacija hrane ustanovi Kakaricka gora,
  • Donacija posteljine Sigurnoj ženskoj kući

iskra2014 (30)

Kada je jedan Srđan sa svojom majkom dospio u Sigurnu žensku kuću, Bisera je omogućila njegovoj majci da dobije po povoljnim uslovima pijačno mjesto u JU“Pijace i tržnice“. Od dana kada je Srđu i njegovu majku uzela “pod svoje krilo“ , Bisera je postala druga Srđina majka, prateći njegov uspješan razvoj i u sportu, kroz dostignuća iz oblasti karatea, gdje je Srđa do sada, bodren Bisom i svojom majkom, osvojio oko 120 medalja, od čega najviše zlatnih.

Bisa je veoma draga i omiljena među romskom populacijom koji rade u JP“Tržnice i pijace“, gdje radi i Bisa, koja kroz sindikalnu djelatnost posebno pomaže pripadnike romske populacije, zbog čega je mnogi zovu BISA MAJKA.

 Ako, mogu da kažem, Bisa je svoj život posvetila drugima i ovaj filantropski doprinos nema cijenu.“