MEZON d.o.o

Osnovano 1992. godine sa sjedištem u Danilovgradu, privredno društvo MEZON se bavi izvođenjem elektro-radova u infrastrukturi, i od osnivanja je privatna kompanija sa jednim vlasnikom. Poslovni uspjeh, stabilno poslovanje i razvoj, Mezon izgrađuje na očuvanju pozitivne i odgovorne poslovne prakse, nastojeći da u cjelosti zadovolji standarde i norme struke, i istovremeno zadovolji zahtjeve i očekivanja kako krajnjih korisnika, tako i cjelokupnog okruženja.  Potvrdu takvom radu dale su i nagrade koje je kompanija dobila:

  • Nagrada Privredne komore Crne Gore za uspješno poslovanje za 2013. godinu,
  • Nagrada Privredne komore Srbije u kategoriji kompanije iz regiona za „Poslovnu izvrsnost u oblasti Liderstva“,
  • Nagrada oslobođenja Nikšića, koja je vlasniku kompanije, g.dinu RADOVANU KOVAČEVIĆU, dodijeljena za dan Opštine Nikšić, 18. septembra ove godine.

Upravo ova poslednja nagrada je vezana za korporativnu filantropiju: MEZON se uključio u projekat adaptacije i rekonstrukcije bazena u Sportskom centru Nikšić, i vrijednost te podrške iznosi 300,000 EUR. Podršku sportu i usmjeravanju mladih ka zdravim stilovima života, MEZON pruža od prvih dana osnivanja: od podrške lokalnim sportskim klubovima i takmičenjima u Danilovgradu, do podrške reprezentativnim sportovima na državnom nivou, i ovogodišnjeg sponzorisanja rada:

  • Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (u iznosu od 80,000 EUR)
  • Košarkaškog saveza (80,000 EUR)
  • Rukometnog saveza (30,000 EUR)

Ulažući dio dobiti u društveno-korisne svrhe, ove godine je kompanija, osluškujući potrebe Kliničko-bolničkog centra Crne Gore, kao najveće crnogorske  zdravstvene ustanove,  finansirala kupovinu ultrazvučnog aparata za dijagnostiku dojke u iznosu od 36,890 EUR, a pomogli su i opremanje Bronhološkog kabineta bolnice u Brezoviku. Od velikog društvenog značaja je i njihova podrška studentima, za koju opredjeljuju 12,000 EUR za stipendiranje više studenata godišnje. A veliki je broj pojedinaca koji su zatražili i dobili proizvode i usluge od MEZON-a, ali i pomoć za liječenje…

Nagradu je primio vlasnik i izvršni direktor preduzeća Radovan Rajo Kovačević.