Societe Generale banka AD Montenegro

Ovogodišnji dobitnik priznanja će se po treći put pojaviti na sceni Zetskog doma: prvi put 2011.g. kao dobitnik specijalnog priznanja za doprinos inkluzivnom obrazovanju, a 2012. god. nagrade za doprinos na nacionalnom nivou – u pitanju je SOCIETE GENERALE BANKA MONTENEGRO, koja u društveno odgovornom poslovanju primjenjuje standarde Grupe, koja posluje u 76 zemalja. Kako svaka zajednica ima svoje prioritete, u skladu sa njima je svoje postavila i Societe Generale banka Montenegro. Društveno odgovorne aktivnosti koje je Banka realizovala mogu se podijeliti na tri oblasti:

  • Podrška zdravstvenom sistemu kroz donacije
  • Očuvanje životne sredine
  • Vrijeme građanske solidarnosti i aktivizam zaposlenih

Ove godine, aktivnosti su bile fokusirane na obrazovanje, kulturu,  inkluziju, podršku zdravstvenom sistemu i podizanje svijesti o značaju davanja krvi. Osim ovih aktivnosti, Banka nastoji da podrži razvoj kulturnog života, kao sponzor Crnogorskog narodnog pozorišta, u partnerstvu koje datira od 2011. god.  Posebnu pažnju posvećuje projektima koji su od značaja za dobrobit svih građana Crne Gore. Na prvom mjestu, to je podrška zdravstvenom sistemu kroz donacije medicinske opreme. Evo što je obilježilo 2015.god. :

  • prije tačno mjesec dana, banka je obilježila svoj jubilej – 10 godina poslovanja, i to donacijama i sponzorstvom u ukupnoj vrijednosti od 30.000€. Donacije su namijenjene  Kliničkom centru Crne Gore (za 2 CTG aparata za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo), Domu zdravlja Podgorica (za 2  savremena video kolposkopa), dok je sa Crnogorskim narodnim pozorištem nastavljena tradicionalna saradnja.
  • organizovana je akcija davanja krvi i podizanja svijesti među zaposlenima o značaju davanja krvi, u kojoj učestvovalo oko 40 zaposlenih,
  • kroz akciju „Pokloni knjigu“, koju su inicirali zaposleni u banci, prikupljeno je oko 360 knjiga, koje su poklonjene Osnovnoj školi „Vukašin Radunović“ u Beranama.
  • dajući doprinos očuvanju životne sredine, organizovali su akciju uređenja dvorišta Instituta za bolesti djece (2,114€), zatim kupovinu stabala za revitalizaciju Ćemovskog polja (donacija JP Zelenilo, €1500), nakon čega je uslijedila još jedna donacija Zelenilu od 1500€ za sadnju drveća.
  • Promocija mladih slikara putem adaptacije izložbenog prostora i otkupa slika (1320 €)
  • podrška organizovanju Dana frankofonije (Francuski kulturni centar) u iznosu od 8,000 EUR
  • i akcija koja je u toku: obezbjeđivanje specijalizovane opreme, pomagala, didaktike, taktilnih vodiča za slabovidu/slijepu djecu koja pohađaju škole: „Milorad Musa Burzan“ i „Dr Dragiša Ivanović“ – Podgorica, „Olga Golović“ i „Mileva Lajović Lalatović“ iz Nikšića (2000 €)