Agencija „Fabrika ideja“ za serijal „Dnevnica“

 

Slijedeći sopstvenu autorsku ideju i oslanjajući se na vlastite snage, Agencija „Fabrika ideja“, predvođena autorom Vladanom Otaševićem, osmislila je i realizovala televizijski serijal „Dnevnica“ koji upečatljivo ilustruje kako medijski sadržaji, uključujući i zabavne programe, mogu biti stavljeni u službu filantropije i činjenja za dobro drugih.

Zahvaljujući ovom serijalu, prikupljeno je preko 50,000 eura za porodice u stanju socijalne potrebe, dok se vrijednost doniranih namirnica i drugih donacija procjenjuje na nekoliko desetina hiljada eura.  Prikupljena pomoć, međutim, ne iscrpljuje humanitarni značaj ovog medijskog projekta. U realizaciju ovog medijskog programa bilo je, na različite načine, uključeno preko 10 000 građana i oko 100 privrednih subjekata i nevladinih udruženja. Mobilišući tako veliki broj učesnika za učešće u jednoj medijskoj humanitarnoj akciji, „Fabrika ideja“ je uspjela da na jedinstven i veoma dostupan način popularizuje solidarnost i empatiju kao zajedničke vrijednosti.

Zbog svih ovih doprinosa, a prije svega zbog uspješnog povezivanja medija sa filantropskim djelovanjem, Agenciji „Fabrika ideja“ pripalo je Specijalno priznanje za medijski doprinos za 2016. godinu.