Erste bank AD Podgorica

Doprinos opštem dobru Erste banke se, u široj javnosti, najprije prepoznaje po višegodišnjoj podršci razvoju kulture, umjetnosti, obrazovanja i sporta, kroz dugoročnu podršku Muzičkom centru Crne Gore i Crnogorskom simfonijskom orkestru, Organizaciji studenata tehnike (EBEC BEST), Podgoričkom maratonu i Prvoj muškoj košarkaškoj ligi.

Od ove godine Erste banka podržava i Nagradu za društveno preduzetništvo (Social Impact Award),  time postajući važan partner u programu koji se realizuje u 11 zemalja regiona, a organizuje ga Fondacija Dokukino, uz podršku Privredne komore i Univerziteta Mediteran. Ovu vrstu podrške izdvajamo jer daje šansu našim studentima da sprovedu svoje ideje društvenog preduzetništva u cilju unapređenja opšteg ambijenta, uz finansijsku podšku od strane banke koja je obezbijedila početni fond za realizaciju 3 najbolje ideje, kao i mentore studentima.

Želimo da istaknemo i volonterski angažman zaposlenih u vidu stručne mentorske podrške studentima zainteresovanim za studije u Grazu i projekat Best of South East, kao i njihovo učešće u akcijama koje organizuju NVO, u cilju očuvanja životne sredine (Let’s do It Montenegro, Mladi za zelenu Crnu Goru…).  Erste banka daje svoj doprinos i socijalnoj inkluziji, obezbjeđujući donacije u robi ili novcu institucijama koje se brinu o ranjivim grupama i vaspitno obrazovnim institucijama (kao što su dnevni centri, bolnice, domovi zdravlja, vrtići, škole).

Zbog spremnosti da prepozna i podrži opšte dobro u različitim sferama društvenog života (podrška vrijedna preko 100,000 EUR), Erste banka je dobitnik Specijalnog priznanja za korporativnu filantropiju za 2016. godinu.