Hipotekarna banka a.d. Podgorica

Strategija društveno odgovornog poslovanja Hipotekarne banke ima više pravaca: ulaganje u kulturu, brigu o starim licima, unaprijeđenje zdravstvene zaštite, ulaganje u obrazovanje mladih i opšti doprinos zajednici, i kontinuiranost i dosljednost ove strategije su obezbijedile već vidljive i prepoznatljive rezultate.

U godini za nama, Hipotekarna banka je podržala priličan broj projekata za opšte dobro. Iako je, naravno, nezahvalno gradirati podržane projekte i aktivnosti po njihovom značaju, za ovu priliku izdvajamo nekoliko zaista važnih donacija:

  • značajno finansijsko ućešće u nabavci sanitetskog vozila za pacijente na hemodijalizi za potrebe Kliničkog centra Crne Gore, kao i u nabavci sanitetskog vozila sa medicinskom opremom za potrebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (31,000 EUR).
  • Podrška Institutu za fiziku, astrofiziku i kosmologiju, čiji je osnivač prof.dr Dragan Hajduković,
  • Podrška organizaciji Međunarodnog festival lutkarstva,
  • Učešće u obezbjeđivanju besplatnih kompleta udžbenika za osnovce (već par godina)
  • I iako je to bilo prošle godine, moramo posebno pomenuti i dvije stipendije za ljetnju praksu u renomiranim kompanijama u Milanu, u trajanju od dva mjeseca, u ukupnoj vrijednosti od 20 hiljada eura – studentkinjama ekomonije, Dijani Đokić i Jeleni Brajević.

Zbog ovakve podrške, kao i zbog ukupnog opredjeljenja i strategije, Hipotekarna banka AD Podgorica je dobitnik Specijalnog priznanja za korporativnu filantropiju.