JU Kulturno-informativni centar „Budo Tomović“

 

Poznato je da KIC „Budo Tomović“ već pola vijeka važan akter podgoričke i crnogorske kulturne scene. Manje je, međutim, poznato da ova institucija – mimo svojih profesionalnih obaveza i budžetskih mogućnosti – već godinama organizaciono, logistički i medijski podržava brojne projekte i aktivnost koji su od interesa za građane i zajednicu.

Djelujući na ovaj način, KIC “Budo Tomović” izlazi u susret kulturnim potrebama djece, mladih, ranjivih grupa, starih, manjinskih grupa i civilnog sektora. Uz takvu podršku KIC-a Budo Tomović realizovani su projekti i manifestacije kao što su: Forum mladih pisaca KIC-a, Teatar poezije ‘’Glasovi lavirinta’’, Škola kreativnog pisanja, ‘’Crnogorsko oro’’, Škola retorike, Međunarodni festival lutkarstva i Festival folklora ‘’Skoči kolo da skočimo’’, ali i humaniratne akcije poput akcije za pomoć porodilištima “Za radost prvog plača – zdrave bebe, zdravi ljudi, zdravo društvo”.

Slijedeći ovakvu kulturnu politiku, KIC “Budo Tomović” je i u 2016. nastavio da organizuje brojne kulturne, informativno – edukativne i humanitarne programe, podržavajući istrajno neprofitne akcije i opšte dobro građana.

Zbog promovisanja ovako širokog i inkluzivnog koncepta kulture i spremnosti zaposlenih da se nesebično posvete kulturnim potrebama zajednice – KIC-u “Budo Tomović” dodijeljeno je Specijalno priznanja za doprinos opštem dobru.