RTCG za kampanju “Lijepa si – Moja kosa, tvoja snaga”

 

Vjerovatno je malo ljudi u Crnoj Gori koji nijesu čuli za kampanju „Lijepa si – Moja kosa, tvoja snaga“, koju je pokrenula i realizovala Radio – Televizija Crne Gore sa ciljem da osnaži žene oboljele od karcinoma pomažući im da povrate lijep, prirodni izgled i da skrene pažnju javnosti ne samo na probleme sa kojima se suočavaju oboljeli od karcinoma i značaj prevencije onkoloških bolesti, već i na jedinstvenu važnost solidarnosti kada je o borbi sa ovom bolešću riječ.

Zahvaljujući ovoj kampanji preko 2 500 djevojčica, žena svih dobi, ali i muškaraca je doniralo svoju kosu, od koje je napravljeno trideset perika od prirodne kose namijenjenih ženama koje su usljed terapije privremeno izgubile kosu.  Takođe, kampanja je postigla izvanredne rezultate u pogledu vidljivosti i promovisanja solidarnosti. Spot kampanje je za prvih sedam dana kampanje, samo preko Facebook stranice vidjelo je čak 115,000 ljudi. Takođe, u okviru kampanje realizovan je cijeli niz aktivnosti, kao što su: edukativni medijski prilozi, reportaže, edukativna predavanja na temu značaja preveniranja onkoloških bolesti i motivacione radionice namijenjene oboljelim ženama i njihovim porodicama.

Zbog ovakve posvećenosti dobru žena oboljelih od karcinoma i volje da se medijski prostor iskoristi za filantropsko djelovanje i promovisanje solidarnosti, Radio-televiziji Crne Gore pripala je Specijalna nagrada za medijski doprinos.