Zorica Drakulić Vidaković

“Srcem za Ivu” je sigurno jedna od humanitarnih kampanja koja je obilježila 2016. godinu.  Zaista brojne i različite aktivnosti koje su realizovane u okviru kampanje, kao što su fešte, druženja, muzički programi, izrada spota, koje su pri tom bile praćene brojnim medijskim prilozima – na kraju su dali željene rezultate: prikupljen je sav novac potreban za liječenje Ive Bijelić iz Herceg Novog, dvanaestogodišnje djevojčice oboljele od karcinoma.   Iznos od 300,000 €…

Ključna zasluga za uspješan ishod ove jedinstvene humanitarne akcije nesumnjivo pripada Zorici Drakulić Vidaković, neumornoj humaniratnoj aktivistkinji koja je, zajedno sa timom volonterki (Bi­lja­na, Dra­ga­na, Na­ta­ša, Mar­ti­na, Na­da, Kri­sti­na, Re­na­ta, Ža­kli­na…). koje je okupila oko sebe, osmislila i organizovala kampanju. Njena predanost i humanitarna energija prelili su se na cijelu zajednicu, koja je kroz zajedničko učešće u ovoj akciji potvrdila snagu i moć organizovane solidarnosti.

Zbog uspješnog ishoda ove kampanje, ali i zbog lične posvećenosti humanitarnom aktivizmu i kontinuiranog promovisanja solidarnosti i humanosti, Zorica Drakulić Vidaković je ovogodišnja dobitnica Specijalnog priznanja za humanost i solidarnost.

Mnogobrojne su akcije koje je g-đa Zorica organizovala, posvećene najranjivijim pojedincima i grupama u našem društvu, a uz to je i dobrovoljni davalac krvi.